M

Maandag 15/02

Nou, dat was inderdaad een bijzondere nacht. Een klein wonder dat ik niet door het bed gezakt ben. Het lag wel erg bumpy en dat bleek te komen doordat een aantal planken, die voor lattenbodem door moesten gaan, gebroken waren. Uit de douche kwamen gemiddeld vier druppels per seconde, dus dat was ook niet echt een succes. Bij mijn buurvrouw was het toilet stuk, dus hebben we maar even geruild. Kon zij naar het toilet en ik douchen. Alleen koud water, maar beter dan niets.

Snel weg hier en naar de laatste stop van de vakantie. Negombo.
Met een gehandicapte bus, die nog steeds water lekt, sukkelen we langzaam weer naar de kust. Geregeld een kwartier stoppen om hem af te laten koelen en water bij te vullen. Per saldo gebeurt er vandaag niet veel.

Het gunt ons nog een laatste blik op het landschap en we ondergaan het verkeer. Opvallend hoe snel je daar toch aan went. Vind het lang niet zo rommelig als de eerste dagen. Ben blij dat het bij ons niet zo gaat, maar zou intussen vertrouwd genoeg zijn om hier te rijden. Alles went.

Vanmorgen zijn we nog bij een theefabriek gestopt om ook dat proces te zien. Heb wel wat foto’s gemaakt, maar de slechte nacht en misschien ook wel de vermoeidheid, zorgen dat ik niet veel inspiratie heb. Anderen zien wel mooie plekjes en ik volg dan maar. Beetje inspiratie geleend.

Verder is het nu een kwestie van nog een dagje afbouwen. Misschien nog een beetje ‘winkelen’ of bijkleuren bij het zwembad. Tas reorganiseren, inchecken etc. Even een dag bijkomen van alle indrukken en het reizen.
Dan staat als het goed is om 01:00 een taxi klaar om naar de luchthaven te gaan en is dit avontuur zo goed als afgelopen.

Het was mooi zo.

2016-02-15_09-25-12