M

Maandag 02/02
Na een mooi ontbijt stonden we om 08:00 keurig op tijd bij onze roze bus. De route naar Anuradhapura hebben we via een aantal tussenstops gepland.

Eerste halte, een kustweg met prachtige stranden. Vissersboten die worden leeggehaald en de netten geleegd door de hele familie. Verderop staat een groep mannen een enorm met uit zee te trekken. Loodzwaar zo te zien.

Ergens tussendoor gaat de doorgaande weg opeens over in een markt. Een zeiltje op de grond met wat kleine visjes erop en de markt is geopend. Zo’n andere wereld dan de onze. Mensen die hier iedere dag weer zo’n klein hoopje vis verkopen om van te leven. Mooi om je tussen te begeven en te beseffen hoe het ook kan.
Mensen vinden het geen enkel probleem om gefotografeerd te worden, maar mijn schroom op dat vlak nog niet echt overwonnen. Komt misschien nog ergens de komende tijd. Wel leuk ook om hier met de groep over te praten. Kijken hoe anderen dat wel doen is ook leerzaam. Ook over mezelf leer ik hier veel van anderen via de fotografie. Leuk!

De route gaat verder via de kust naar Puttalam. Het is niet heel ver, maar het tempo ligt laag door het wat chaotische verkeersbeeld. Het begint een beetje te wennen om de weg optimaal te benutten. Flink toeteren als je er langs wilt, hoewel dat geen merkbaar effect op de medeweggebruikers heeft. Die kijken een keer opzij en blijven rijden waar ze rijden. Ben wel blij met onze chauffeur, die meedoet met dit spel maar geen onnodige risico’s lijkt te nemen.

Bij Puttalam hebben we de lokale zoutvlaktes bekeken. Helaas waren alle zoutpannen net gevuld met water. Minder imposant dan de witte vlaktes die we gehoopt hadden. Dus maar snel door naar een volgend hoogtepunt, het Wilpattu wildpark.

Daar leven veel olifanten in het wild. Die, ondanks hun formaat, erg goed blijken te zijn in verstoppertje spelen. Geen olifant te zien. Wel veel ander moois, dus we zijn niets te kort gekomen. Buffels, apen, zwijnen, varanen, een krokodil en veel vogels. Soms lastige foto-objecten, maar mooi om te zien.
Je komt een beetje brak weer uit de safari-jeep door al het gehobbel en gebobbel, maar dan heb je wel weer veel indrukken opgedaan.

Alles bij elkaar een mooie lange dag. Veel indrukken die ik vannacht maar eens mooi in mijn dromen ga verwerken. We zitten weer in ene mooi hotel met prima kamers, dus dat komt vast goed. Het is nog steeds een beetje vreemd om dan zo voor het slapen gaan alleen op je kamer te zijn, maar het begint te wennen. En de reis maakt veel goed, heel veel.

2016-02-02_10-08-20 2016-02-02_14-31-52 2016-02-02_14-41-22