V

Vrijdag 12/02

Vandaag een rustige dag. Kalm opstaan en weer te vroeg wakker. Zal wel iets in de lucht zijn hier, maar meestal ben ik tussen 6 en half 7 wel wakker. Beetje de tijd om m’n tas weer enigszins in vorm te krijgen. Uit betrouwbare bron hoor ik dat mijn tas de zwaarste van allemaal is en dat zie je ook wel.

We rijden in alle rust naar Ella. Onderweg komen we langs dorpjes en rijstvelden. We hebben lekker de tijd om te stoppen en rond te kijken op een markt of langs de weg. En natuurlijk om foto’s te maken. Heb de flow weer gevonden. Was ik ook niet echt bang voor, maar toch wel lekker dat ik het plaatje weer zie.

Mooi op tijd zijn we bij ons hotel, maar daar is bij de reservering iets misgegaan. Er zijn te weinig kamers beschikbaar. En Ella is een heel populaire bestemming bij vooral backpackers. Dat betekent dat er ook geen kamers in de buurt vrij zijn. Er wordt druk onderhandeld met het hotel en de reisorganisatie om wat te regelen. Uiteindelijk zitten een paar mensen voor 1 nacht een paar huizen verderop in bij mensen thuis en dat schijnt ook mooi te zijn.

Tegelijk was er een oplossing dat twee andere mensen voor 1 nacht in een van de chalets op het terrein overnachten en dan morgen weer verhuizen naar het hotel zelf. Ik vind het prima, ik leef toch uit mijn tas, en stel me beschikbaar. Blijkt het een ruime kamer te zijn, met fantastisch uitzicht over bergen en dal en ’s avonds een vrije kijk op de sterren. Ik klaag niet, zeker als later blijkt dat we helemaal niet morgen hoeven te verhuizen, maar nog steeds in onze chalets zitten.

We frissen ons even op en gaan dan met een drietal een wandeling in de buurt maken naar Little Adam’s Peak. Een wandeling van een half uur, behalve als je onderweg allemaal mooie dingen ziet, dan doe je er opeens een uur over. Toch bij de afdaling weer een ‘dingetje’ dat we het juiste pad niet hebben. Wat is dat toch? Nu houden we het er maar op dat dit een mooiere alternatieve route was… Ik houd wel van landschapsfotografie en kom hier wel aan mijn trekken. Theeplantages zijn erg mooi in goed licht.

Bovenop het bergje is het ook weer prachtig in de avondzon. Wat is het licht hier mooi. Ik besluit hier al direct om deze wandeling morgenochtend vroeg weer te doen. De kans op mist in het dal is groot en ik hoop dat dat ook het geval is. Dus dat wordt weer eens vroeg op, maar dan ben ik waarschijnlijk toch al wakker.

2016-02-12_10-21-02 2016-02-12_17-23-16 2016-02-12_17-48-28