E

En dan is het opeens bijna zover. Eind januari vertrek ik voor 2,5 week naar Sri Lanka.

Begin vorig jaar kreeg ik een e-mail van Han Schnek over een fotoreis naar Sri Lanka. Het zat al een tijdje in mijn hoofd om een keer naar Azië te gaan, maar het was er nog niet van gekomen. Miranda hoeft niet zo nodig die kant uit, dus hadden we al eens besproken dat ik zo’n reis dan alleen zou doen.  Dan leek het mij wel leuk om die reis meer te richten op fotografie. En net nu ik genoeg gespaard had om het ook echt te doen, krijg ik die mail. Blijkbaar was het moment daar.

Als je in juni een vlucht boekt voor een reis in februari volgend jaar is alles nog heel ver weg. Ach, tijd zat, da’s pas volgend jaar. Wel alvast een beetje verdiept in de omstandigheden en mijn inentingen gehaald. Maar verder, het komt wel. Tot de jaarwisseling. Hé, ik vertrek al over 4 weken… Nu wordt het wel heel echt allemaal.

Mijn camera en objectieven liggen altijd klaar. Ik weet wat ik mee wil nemen, alleen denkt de luchtvaartmaatschappij daar anders over dan ik. Keuzes, keuzes. Neem ik die 35mm nu wel mee of niet? Stop ik kwetsbare objectieven in mijn ruimbagage of laat ik die reservebody toch maar thuis. Gelukkig heb ik nog een paar weken, want ik ben er nog niet uit. Mijzelf kennend zal dat wel de vrijdag voor vertrek besloten worden.

Nu ik sinds een paar weken mijn website heb vernieuwd, is er ook een mogelijkheid voor een blog. Zoveel heb ik de wereld niet te vertellen, maar nu is dat anders. Het is mijn bedoeling om tijdens de reis geregeld een stukje te schrijven. Kan ik mooi mijn belevenissen delen, en tegelijk het thuisfront op de hoogte houden. Misschien ook alvast wat foto’s als voorproefje, maar dat zal er een beetje vanaf hangen of ik onderweg tijd en ruimte heb om dat netjes te doen.

Ik verwacht een mooie reis en hopelijk mooie foto’s.

Tot later,
Hans