A

Alleen reizen is gek.

Zaterdag 30/01 15:00
Dit was mijn eerste keer op Schiphol met de vernieuwde security en douanelocatie. Vond het nog niet echt een succes. Alles bij elkaar bijna twee uur over gedaan om bij het vliegtuig te komen. Gelukkig nog net op tijd.
Het goede nieuws is dat je dan ook geen tijd hebt om te winkelen op Schiphol. Scheelt toch weer wat geld.

Zondag 31/01 01:30
Na een rustige vlucht van Amsterdam naar Qatar nu weer onderweg naar eindbestemming Sri Lanka.
De luchthaven van Qatar is wat ik verwachte. Groot, ‘bling’ en toch een tikkie chaos bij de security. Maar prima geregeld verder. Toch maar geen gokje gewaagd om die Audi R8 te winnen. Hoe neem je zo’n ding mee hè.
Op de tweede vlucht wat turbulentie tijdens het eten. Uiteraard, wanneer anders. Het eten wordt bij Qatar Airways trouwens consequent lunch genoemd. Ongeacht het tijdstip, 16:30, 02:00, lunch.
Prima eten overigens voor zover eten in een vliegtuig prima kan zijn natuurlijk.
Vanmorgen rond 08:00 geland in Sri Lanka. Nu gaat het echt gebeuren. We werden netjes door Han opgehaald en op een taxibus gezet. Tweebaanswegen kunnen best met 3 auto’s naast elkaar bereden worden. Of met nog een handje tuktuks en brommers erbij. Nu al gezien dat je hier als chauffeur vooral stoïcijns moet doorrijden of er niets aan de hand is. Een mooi eerste kennismaking.
Nu eerst even bijkomen op mijn kamer. Wel heel raar om hier zonder Miranda te zijn. De vermoeidheid helpt dan ook niet maar ben een beetje ontheemd zo zonder m’n maatje.
Later meer.

2016-01-31_07-44-04

A room with a view

2016-01-31_11-11-32

Zondagmiddagvermaak