6

6 feb, 10:00 uur.

De eerste stap is gezet. Ben op Schiphol, waar Mier me net heeft afgezet. Net als 3 jaar geleden naar Sri Lanka is het erg vreemd om samen naar Schiphol te rijden en dan alleen door te gaan. Gelukkig was het deze keer lekker rustig bij de security, dus geen stress. Nu een paar uur tijd doden en mensen kijken. Op naar tussenstop 1, Helsinki.

Als de techniek blijft werken zoals ze beloven, kun je hier zien waar ik uithang, of geweest ben. https://www.polarsteps.com/HansBak/1370037-india?s=24441C59-6AFE-4636-91D9-076055139559

6 feb, 15:30

Tussenstop Helsinki is gelukt. Hier is het dan weer -7. Niet echt op gekleed, dus ik blijf lekker binnen. Helaas een lange tussenstop van ruim 5 uur. Niet veel anders te doen dan wat rondlopen, iets eten en wachten. Geen spannende verhalen uit Finland.

19:40

Bijna boarden voor de vlucht naar New Delhi. Het ene moment staat de vlucht op 45 minuten vertraging, het volgende moment weer normaal. Ze gaan het een beetje spannend maken geloof ik. Mijn overstap in New Delhi is al niet heel ruim en ik mag mijn bagage ophalen en zelf naar een andere terminal brengen. Online inchecken voor de laatste vlucht is niet mogelijk. De een zegt dat het krap wordt, de ander zegt geen probleem.

Over een paar uur weet ik het.

7 feb, 08:25

Nou dat viel niet tegen. Vlucht een beetje vertraagd, maar de douane ging dan weer redelijk vlot. Net als in Amerika willen ze een vingerafdruk. Eerst van alle vier de linkervingers… komt Hans aan met een vinger in een spalk. Euhm, dat werkt niet, laat maar zitten dan. Prima. Bagage oppikken en dan op zoek naar de andere terminal. Euhhh… een vriendelijke meneer wees me de weg en ik ben op tijd door de incheck en security.

Overigens was het in Delhi net zulk grijs weer als in Nederland, maar dan warmer.

Nog zo’n 2 uur vliegen naar Bhubaneswar, waar Debi me zal ophalen.

Officieel Debidutt, maar ik mag Debi zeggen.

7 feb, 15:30

Alles bij elkaar ging dat gesmeerd. De vluchten waren (redelijk) op tijd, de douane ging vrij vlot en Debi stond al klaar. Netjes bij het hotel afgezet en daar heb ik even een dutje gedaan. Opfrissen en een beetje door de buurt wandelen. Kijken of ik mijn cameraschroom, die ik de eerste dagen altijd heb, een beetje af kan schudden.

Vanavond krijg ik traditionele kleding aangemeten. Voor de bruiloft en misschien ook voor de receptie.

Morgen verder met misschien wel de eerste foto’s…