I

Ik ben nu weer bijna een week terug van deze fantastische reis. Langzaamaan begint het allemaal wat te bezinken. Zoveel gezien, zoveel gedaan. Mooie mensen ontmoet, binnen onze groep en buiten de groep. Waardevolle gesprekken gevoerd, over van alles en nog wat. Over fotografie, over meditatie, over mensen, over religie, over natuur en ga zo maar door.

Heb mezelf beter leren kennen. Dingen gedaan die ik vooraf niet had bedacht. Me opengesteld en het soms maar gewoon laten gebeuren in plaats van alle details vooraf te bedenken. Ik ben niet meteen een ander mens geworden, maak je geen zorgen. Maar heb wel dingen ontdekt waar ik blij mee ben.

Er zijn een paar momenten die er bovenuit steken. Heb ze in mijn blog al wel genoemd. Het waren de momenten waar ik heb genoten van het moment. Van de mensen om me heen en de wereld om mij heen. Daar zijn foto’s van, maar die halen het niet bij mijn herinneringen.

Intussen heb ik alle foto’s uitgezocht. Voor mijn doen met ruim 2000 erg veel. Na een eerste selectieronde teruggebracht tot ‘slechts’ 700. Nog veel te veel om hier te tonen. En toen werd het lastig. Mijn persoonlijke top 10 was al snel duidelijk, maar welke dan nog meer? Kost een paar avonden, maar ben er nu wel uit. Hier vind je mijn persoonlijke selectie van deze geweldige ervaring. Ben blij met het resultaat. Soms heb ik mezelf vervloekt dat ik alleen maar vaste objectieven bij me had, maar het heeft me ook gedwongen beter en anders te kijken.

In de afgelopen week heb ik veel leuke reacties gekregen van mensen die mijn blog gevolgd hebben. Denk daarvoor! Voorlopig zal het hier wat stiller worden, maar ik heb de smaak wel te pakken. Er zou zomaar een volgende reis aan kunnen komen….