G

Gisterenavond werd ik door Debi, zijn vader en een oom opgehaald om te gaan shoppen. De eerste inschatting was dat ik ook wel in confectie zou passen, dus op naar een kledingwinkel in plaats van kleermaker. Rekken en schappen vol met de mooiste kleuren en patronen stralen me toe. Waar begin je.

Het plan was een beetje gewijzigd, ik word nu ook op de receptiedag, zondag, in traditionele kleding verwacht. Twee setjes dus. Een set bestaat uit een dunne broek en een lang gewaad, plus voor de receptie een bijpassend jasje. Na een paar pogingen de juiste maat gevonden en voor zaterdag ben ik vrijwel direct klaar. Even later ook een mooie kleurrijke combi gevonden voor de zondag. Denk dat ik er best aardig uitzie voor een nep-Indiër. De bijpassende schoenen heb ik beleefd afgeslagen, daarin voelde ik me echt niet comfortabel als buitenlander.

Vanmorgen werd ik door Debi weer netjes opgehaald om bij zijn familie te ontbijten. Het is niet ver, dus we zijn gezellig gaan lopen. Langs een doorgaande weg die efficiënt gebruikt wordt. Iedereen rijdt aan de juiste kant van de weg, maar dat is het ook wel. Het is gezellig druk zal ik maar zeggen. Nog even de uitdaging gedaan om over te steken en dat ging eigenlijk best goed. Beetje inschatten hoe je voor of achter welke auto verder gaat en vooral niet twijfelen.

Kennisgemaakt met Debi’s familie, vader, moeder en zus, iedereen is erg hartelijk en relaxt. Het huis is, zoals me werd uitgelegd, in de loop van de jaren opgebouwd van alleen begane grond tot drie verdiepingen en ziet er mooi uit. Er wordt al dagenlang gekookt en het ontbijt was erg lekker. Verschillende gerechten waarvan ik de hoop heb opgegeven dat ik de naam onthoud. Sorry, als je daarop zat te wachten kun je stoppen met lezen.

In de loop van de dag komen er steeds meer gasten binnendruppelen. Oom en tantes, grootouders en vrienden van de familie. Ik hoop dat ik ze uit elkaar kan houden en toch van een paar de namen kan onthouden. Doe dezelfde truc als ik op mijn werk deed, een snelle fonetische aantekening in mijn telefoon doet wonderen.

Een broer en wat andere familieleden van de bruid zijn aangekomen voor een korte ceremonie. Debi is daarbij door de broer uitgenodigd voor de bruiloft. Ik had de veronderstelling dat het allemaal erg officieel zou zijn, maar het was juist heel ongedwongen.

Tijdens de lunch heb ik me beperkt tot wat vis. Ik ga vanaf nu niet meer iedere dag beschrijven hoe lekker alles was, ik meld me als het niet zo is. Dan ben ik waarschijnlijk sneller klaar. Als ik al gedacht had dat ik hier zou afvallen, dan ben ik nu vrij zeker van het tegendeel.

Nu zit ik even op mijn hotelkamer, ik ben nog niet heel fris na de reis van gisteren. Even bijkomen dus en dan straks naar de familie voor het diner. En misschien nog wat familie en vrienden ontmoeten.

Morgen is het plan om rond 2 uur naar de bruid te vertrekken. De ceremonie is daar dan zo tussen 7 en 10 uur en dan weer terug. Ik schat in dat dit de hele korte beschrijving is…

Op veler verzoek wat snapshots van mijn nieuwe outfit.

Voor de zaterdag.

En voor zondag.