D

Dinsdagmiddag 09/02

Zoals beloofd het vervolg van de dinsdag.

Ik heb me een klein beetje verkeken op het volle programma dat ik gekozen heb. Want nu heb ik maar een half uur om even op te frissen. Er is weer een mogelijkheid voor safari. Han durft hiervoor een olifantgarantie af te geven, dus bring on the elephants!

Het is al een avontuur om überhaupt het park in te komen. Een enorme hoeveelheid jeeps verzamelt zich op en rond een soort parkeerplaats. Alle chauffeurs gaan in de rij staan voor de kaarten en laten hun auto lukraak staan. Als hij in de weg staat, stapt iemand anders in en verplaatst hem gewoon. Ik zie wel ruimte voor een procesverbeteringetje. Blijkbaar werkt dit ook en zie het maar als free entertainment.

Eenmaal in het park valt meteen op dat we deze keer goeie chauffeurs hebben. We hebben gekozen voor twee auto’s zodat we maar met drie mensen in één auto zitten. Onze chauffeurs hebben oog voor detail en zetten direct de motor uit als we stoppen. Dat fotografeert makkelijker en is rustiger voor de dieren die dan beter zichtbaar worden.

Al snel staat er dicht langs de weg één olifant. Waarschijnlijk een man, maar hij/zij staat half in de struiken. Dus wat ik van biologie heb onthouden kan ik hier niet inzetten. De eerste wilde olifant is binnen. Ondanks de karavaan van jeeps toch wel een momentje.

Onze chauffeurs weten blijkbaar andere routes dan de meute achter ons, waar ik blij mee ben. Dan opeens geluid in het struikgewas. We stoppen en wachten geduldig af. Op verschillende plaatsen om ons heen zien we struiken en bomen bewegen. En dan komt daar een moeder met kalf de struiken uit.

Rustig blijven ze voor ons staan en het kalf drinkt wat. Niet veel later komt er langzaam een jong mannetje met slagtanden te voorschijn. Een tusker. Schijnt erg zeldzaam te zijn. Hij lijkt wat last van z’n hormoonhuishouding te hebben, of hij wil wat oefenen, maar hij doet een schijnaanvalletje. 1-0 voor de olifant, geen foto genomen.

Na bijgekomen te zijn van die bijna-dood-ervaring zijn we klaar voor de tweede ronde.  Camera op burst en daar komt meneer. Nu hebben we hem lekker in beeld. Moet ze nog op groter scherm bekijken, maar hier zit wel wat moois tussen. 1-1 is meteen de eindstand want hij vind een gelijkspel blijkbaar voldoende en verdwijnt tussen de bomen. Fantastisch om dit mee te mogen maken.

Her en der zien we nog wat groepjes olifanten, maar het wordt tijd voor de laatste mooie ervaring van de dag. Ik stuiter toch wel beetje van de adrenaline als we bij een ayurvedische spa aankomen. We drinken even iets in de rustgevende tuin. Olielampen tussen de bomen maken het plaatje compleet.

Eerst krijg ik een volledige kruidenoliemassage van kruin to tenen. ‘You want soft medium or hard?’ Ja, kom zeg, ik ben er nou. Bring it on. Nou da’s gelukt. Kleine ventjes hebben sterke handen. Maar het is wel heel fijn.

Vervolgens nog een rondje hete stempels, gemaakt van kruidenbladeren. Niet helemaal meegekregen wat het doet, maar was prettig. Tot slot word ik in een vrolijke oranje rok gewikkeld en in de sauna door de rest van de groep verwelkomt. De dames in hippe bloemetjesjurken, de mannen dus in een kekke rok. Afsluiten met een espressokopje kruidenthee en ik ben helemaal relaxt.

Door het late eten wel wat van de ontspanning kwijt. Maar alles bij elkaar alweer een dag vol mooie ervaringen.

 2016-02-09_16-20-40 2016-02-09_16-54-42