D

Dinsdag 09/02

Heet heet heet als je spontaan zweet.

Vandaag is het de dag van hoe zweter hoe beter. Als je stilstaat loopt het nog steeds overal uit. Het reinigt de poriën…

Vanmorgen met een kleiner groepje naar de oude koningsstad Polonnaruwa.  Onderweg opeens een harde klap. Klapband? Nee, alle banden zijn oké. Het blijkt een gebroken wielophanging. Gelukkig kunnen we nog rustig doorrijden en terwijl wij geschiedenisles krijgen over de koningsstad, heeft onze chauffeur de bus laten repareren. Klasse.

Fototechnisch was Polonnaruwa een uitdaging zullen we maar zeggen. Heb me nog een tijdje toegelegd op het fotograferen van ‘homo sapiens touristas’. Makkelijker dan foto’s maken zonder toeristen. Voor het leuke waren er veel te veel van deze diersoort en daar zijn we dus zelf net zo goed schuldig aan.

Ik heb vooral moeite met de overgang van Jaffna naar deze omgeving. In Jaffna waren we een bezienswaardigheid. Hier zijn we een bron van inkomsten voor straatventers die allemaal dezelfde beeldjes verkopen. Die overigens door hun vader zijn gemaakt. Drukke baasjes die vaders.

Omdat het park vrij groot is hebben we fietsen gehuurd. Rustig aan peddelend, voor een beetje verkoeling, zien we in rap tempo de belangrijkste punten. Veel tijd hebben we niet omdat sommigen (ik) nog een druk middagprogramma hebben. Things to do, places to see.

Aan het eind van deze tocht wacht dan nog een mooie beloning. Een liggende Boeddha, uitgehakt in de rotsen. Hij is prachtig, schitterend subtiel lijnenspel. Ook hier weer erg druk en lastig om te fotograferen, maar ben blij hem te hebben gezien.

Dan snel terug via de openbare weg. Ook weer een beleving om bij te schrijven. Toeterende bussen en auto’s op rechts. Apen op links en wij fietsen er vrolijk tussendoor of het de normaalste zaak van de wereld is.

Het middag en avonddeel zal ik morgen/vanavond nog op een rijtje zetten.

We waren pas rond een uur of negen terug en het restaurantje waar we wat wilden eten raakte een beetje van slag van zo’n groep in één keer. Pas rond elf uur weer op de kamer. Dus ben ik eerst maar even lekker ontspannen gaan slapen.

Alvast een sneak preview van het middag- en avondprogramma, het heeft met ontspannen en olifanten te maken.

2016-02-09_12-09-29 2016-02-09_16-22-01